The Future of Memory – MOLDOX în parteneriate

MOLDOX a devenit partener în cadrul unei expoziții nomade despre Holocaust ce va avea loc în mai multe orașe din România și inclusiv la Chișinău,  între  25 – 30 iulie 2017.

Datele evenimentelor se suprapun cu cele în care au avut loc pogromuri şi deportari ale populaţiei evreieşti locale. În fiecare oraş sunt programate expoziţii şi evenimente care prezintă poveştile şi lucrările artiştilor locali, victime sau supravieţuitori ai Holocaustului. Descărcați programul evenimentelor brosura-final-viitorul-memoriei”The Future of Memory” este o platformă despre Holocaust, ce cuprinde mai multe orașe. Platforma este întreținută de către Olga Stefan și organizată de Quantic Association în parteneriat cu: Macaz, Cinemateca Romana, Caminul Moses Rosen, Teatrul Evreiesc de Stat, Casa Tranzit, Cinema Arta, Universitatea de Arta Oradea, Universitatea de Arta Iasi, Vector, Oberliht, Spalatoria, MOLDOX Festival și Kedem.

Misiune:

„The Future of Memory” este o platformă culturală și artistică menținută la nivel național și desfășurată în mai multe orașe din România, în care pogromurile și deportările au avut loc.  De asemena, platforma are și un site web în care se vor arhiva toate materialele și obiectele de artă produse în cadrul expoziției și pentru expoziție.

Misiunea acestui proiect este de a crește nivelul de conștientizare a publicului despre trecutul fiecărui oraș în parte, reactivând astfel memoria prin artă contemporană și media, pentru a conecta trecutul cu prezentul, pentru a documenta mărturiile ultimilor martori ale trecutului, pentru a personaliza istoria și a crea legături între oameni, creând un spațiu de discuții publice și înțelegere reciprocă.

Proiectul, servește drept model de conțiință naționalămanifestată prin acțiune, facilitând astfel procesul de mobilizare a partenerilor locali spre responsabilizare și  tratarea istoriei orașelor în care locuiesc cu respect manifestat prin artă și valorificarea culturii. Aftel se combate răspândirea naționalismului, antisemitismului și ură bazată pe etnie, utilizând principiul de preocupări și interese comune. În esență, „The Future of Memory” devine un efort comun împotriva uitării și un depozit public de amintiri.

Citiți mai multe pe www.thefutureofmemory.ro