MOLDOX LA ȚARĂ – în curând!

În timp ce echipa MOLDOX Festival lucrează la procesul de aplicare pentru anul viitor, sunt implementate și trasate parteneriate, pentru a extinde activitățile Festivalului. Una dintre acestea este și  „MOLDOX LA ȚARĂ” – parte componentă a festivalului, care se va desfășura în cooperare cu Peace Corps din Moldova și are ca scop promovarea pe tot timpul anului a cinema-ului documentar social prin organizarea de proiecții în zona rurală din sudul Moldovei.

La finalul lunii MARTIE, 6 filme vor fi proiectate în satul Vădeni, Soroca. Cu mai multă informație despre proiect, revenim curând.

MOLDOX COUNTRYSIDE va organiza proiecții de film în satele cele mai puțin accesibile din regiunea Cahul. Pe vremea Uniunii Sovietice, aproape în fiecare regiune rurală exista o Casă de Cultură, un loc de adunare culturală pentru membrii comunității locale. În prezent, MOLDOX vrea să continue construcția, pornind de la vechi, să dezvolte mai departe, pentru a aduce filmul documentar în fiecare colț al țării și să împărtășească povești din întreaga lume.

Sursa foto: Filmul „Cornered” by Dmytro Tiazhlov