Inspiră-te împreună cu Melody Gilbert la ”Inspiration Workshop”

Melody Gilbert este regizor independent de filme documentare din Statele Unite ale Americii cu peste 20 de ani de experiență în producția de film. Melody va fi tutore în cadrul atelierului „Inspiration Workshop”.

Acest atelier va aborda teme care includ: modul în care se spune cel mai eficient o poveste, cum se realizează semnificativ și informativ interviurile și cum se conduce relația dintre subiect și regizor. Cu accentul pe originalitateși abordarea personală, participanții vor putea construi un punct de plecare solid pentru proiectele lor importante din punct de vedere social sau își vor putea dezvolta proiectele de film documentar la care lucrează deja. Pe perioada desfășurării acestui workshop, vor avea loc masterclass-uri susținute de producători experimentați în filmul documentar, pe tema pieței europene de documentare.

Melody Gilbert este o realizatoare independentă de filme documentare, premiată și profesoară de film. A regizat, produs, filmat (câteodată și montat) 7 documentare de lung-metraj începând cu anul 2002. În munca ei se remarcă în mod deosebit faptul că dezvoltă o rară intimitate cu subiecții, prin felul în care dezvăluie lumi ascunse anterior.

Printre filmele ei se numără: Married at the Mall (2002), Whole (2003), A Life Without Pain (2005), Urban Explorers: Into the Darkness (2007), Fritz: The Walter Mondale Story (2009) și The Summer Help (2016). A fost de asemenea, producator executiv la filmele: Disconnected (2008), NUMB (2011) și American Heart (2014). A produs premiatul Starfish Throwers (2014), pe care Huffington Post l-a catalogat drept "cel mai sincer documentar din 2014 " și pentru care a fost recompensată de curând cu un premiu James Beard. Cel mai recent proiect al său se numește The Summer Help (2016), pe care l-a produs, regizat și filmat.

Din 2011 până în 2015, Melody a fost profesoară la Universitatea Americă din Bulgaria (aubg.edu), predând unei noi generații de regizori de film documentar. De asemnea, a fost timp de 5 ani, tutor la Balkan Documentary Center din Sofia. În prezent, Melody locuiește în Chicago, continuă să facă documentare și predă la celebrul ei "Documentary Boot Camp" pentru studenții din întreaga lume.

Filmul realizat de Melody Gilbert „The Summer Help” va fi proiectat în cadrul MOLDOX. Te așteptăm!

25-29 SEPTEMBRIE | CAHUL, MOLDOVA | INTRARE LIBERĂ