Excursie cu echipa Moldox Festival la Lunca Prutului

În acest an echipa Moldox a decis să organizeze o excursie pentru toți locuitorii și oaspeții orașului Cahul. Excursia este preconizată pentru vineri, 26 august, ora 9:00 și costă 600 de lei per persoană. În preț intră transportul tur-retur, muzeele, prânzul și petrecerile organizate în exclusivitate.

Pentru rezervări și informații adiționale ne puteți contacta la numărul de telefon +373 783 18 376.

De ce trebuie să vizitezi Lunca Prutului?

În zona de sud a Republicii Moldova, acolo unde râul Prut se revarsă în Dunăre, se întinde Rezervația „Prutul de Jos” – de la Văleni până la Giurgiulești, raionul Cahul. În această regiune sunt două mari lacuri naturale din Moldova – Beleu și Manta, situate la aproximativ 20 kilometri unul față de altul, iar cel dintâi face parte din rezervația științifică.

Lacul Beleu este un tărâm mirific al păsărilor, nuferilor și plantelor unice din țara noastră. Începând cu primăvara anului 2015, un grup de tineri cu spirit civic au mers în Lunca Prutului de Jos să descopere natura, folclorul, tradițiile unice, meșteșugarii, oamenii și poveștile lor de viață. Au vorbit cu localnicii pentru a afla care dintre elementele patrimoniului imaterial cultural mai sunt active și pot fi văzute de turiștii interesați de satele cu drumuri pline de colb, case tradiționale și gustul natural al bucatelor moldovenești.

sursa: http://moldnova.eu/ro/turism-in-moldova-de-ce-sa-vizitezi-lunca-prutului-de-jos-4704.html/

sursa foto: friptuleac.com