Programul festivalului MOLDOX pentru ultima zi, 5 septembrie

În ultima zi a festivalului MOLDOX, vă așteaptă proiecții de film documentar la Teatrul Muzical-Dramatic B. P. Hasdeu, un panel de discuție cu medicul pediatru Mihai Stratulat, în parcul Grigore Vieru, ceremonia de închidere a festivalului, proiecții de scurtmetraj din cadrul MOLDOX LAB și filmul de închidere.

Ziua va începe cu proiecția filmului Conflict înghețat la ora 14:30. Filmul în regia lui Stefii Wurster este despre un soldat moldovean, unul transnistrean și unul rus care stau de strajă la granița de pe râul Nistru. Nu este o situație neapărat dramatică – mai degrabă un fel de „Așteptându-l pe Godot”. După proiecție va urma o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizoarea filmului. La ora 16:00 va avea loc discuția publică cu medicul pediatru, Mihai Stratulat.

La 17:00 va fi proiectat Și petrecerea continuă în regia lui Gueorgui Balabanov. Filmul este o incursiune intransigentă în mascarada societății contemporane din Bulgaria. Despre situația fostei republici socialiste care a aderat la Uniunea Europeană cu visul american adânc înrădăcinat în psihicul societății.

La 19:30 va avea loc ceremonia oficială de închidere a Festivalului MOLDOX 2018.

La 19:45 vor fi proiectate scurtmetrajele documentare realizate în cadrul MOLDOX LAB 2018.

Festivalul se va sfârși cu proiecția filmului de închidere Abacus: suficient de aproape de închidere, la 20:15. Filmul povestește istoria incredibilă a familiei de imigranți chinezi Sung, proprietari ai „Băncii Federale Abacus din Chinatown, New York”.

Intrarea la festival este gratuită!

Mai multe detalii despre festivalul MOLDOX 2018 pe pagina oficială: www.moldoxfestival.com și pe pagina de facebook.

Evenimentul este organizat de către Asociația Obștească „MOLDOX”, în parteneriat cu „SVENSKA FILMSTUDION” (Suedia), cu suportul financiar din partea Swedish Institute, U.S. Embassy Moldova, Institutul Cultural Român, A.O. „Centrul Cultural German ACCENTE” din Chișinău, Goethe-Institut Bucuresti, Centrului Național al Cinematografiei din Moldova, Primăria Municipiului Cahul și Consiliul municipiului Cahul și Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova.

Festivalul este sprijinit de Tricon&My Revival, Cahul Pan, Basillik, 7Days, Eco Resort Butuceni, Ghest Tur și  Racketa Production.

Partenerii media ai evenimentului sunt: TVR Moldova, Moldova.org, realitatea.md, NOI.md, Unimedia portal de ştiri, diez, dincahul.md, Gazeta de Sud și Standart.