Programul festivalului MOLDOX pentru ziua a patra, 4 septembrie

În ziua a patra a festivalului MOLDOX, vă așteaptă proiecții de film documentar la Teatrul Muzical-Dramatic B. P. Hasdeu, masterclass-uri în film documentar la Incubatorul de Afaceri și un panel de discuție cu ex-Ministrul Justiției, Alexandru Tănase, în parcul Grigore Vieru.

Masterclass-uri cinematografice

Începând cu ora 14:30 aveți ocazia să participanți la un workshop unde veți afla ce să faci și ce să nu faci atunci când te înregistrezi la festivaluri. La fel, o să afli despre Thessaloniki Documentary Festival de la Thanos Stavropoulos, programator și coordinator a festivalului din Salonic. Iar la 16:00 producătoarea Simone Baumann din Germania vă vorbi despre strategii de co-producții. În cadrul prezentării, Simone va scoate în evidență termenii și condițiile unei colaborări de succes. Locația: Incubatorul de Afaceri, Cahul.

Discuție publică

La 16:00 în parcul central din Cahul va urma a treia discuție publică cu cu ex-Ministrul Justiției, Alexandru Tănase.

Proiecții de film

La 14:30 va fi proiectat filmul Chișinău – un oraș greu de pronunțaț regizat de Pavel Brăilă. Proiectul lui Brăila urmăreşte viaţa oraşului de-a lungul unui an, la finalul căruia montează >materialul filmat pentru a sugera scurgerea unei singure zile, fără o naraţiune, fără nici un comentariu, doar prezentând materialul documentar, cu sunetul real. După proiecție va urma o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorul filmului.

Următorul film proiectat în 4 septembrie este Raiderii în regia lui Alexander Gentelev, la ora 17:00 Filmul relatează despre apariția capitalismului în Rusia, ca urmare a destrămării Uniunii Sovietice în 1991, ce a permis oligarhilor, oameni de afaceri cu putere politică, să facă foarte mulți bani. După proiecție va urma o sesiune de întrebări și răspunsuri cu producătoarea Simone Baumann.

Spre seară, la 19:00 va fi proiectat filmul Baronessa (+18). În filmul „Baronesa”, două prietene, Leid și Andreia, își fac drum printre pericolele vieții cotidiene. Regizoarea Juliana Antunes, împreună cu echipa sa exclusiv feminină, a petrecut cinci ani în cartierul de barăci Belo Horizonte, de multe ori trăind și dormind în aceleași case cu femeile pe care le-au filmat.

La 21:00, în curtea tearului va fi proiectat filmul Sub cerneală în regia lui Cy Dodson. Filmul este o incursiune de actualitate în ura și rasismul din văile apalașe, care prezintă istorii de suflet despre schimbare și eliberare.

Ultimul film pentru 4 septembrie este PhoeniXXX (+18) regizat de Mihai Gavril Dragolea. După proiecție va urma o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorul filmului.

Intrarea la festival este gratuită!

Mai multe detalii despre festivalul MOLDOX 2018 pe pagina oficială: www.moldoxfestival.com și pe pagina de facebook.

Evenimentul este organizat de către Asociația Obștească „MOLDOX”, în parteneriat cu „SVENSKA FILMSTUDION” (Suedia), cu suportul financiar din partea Swedish Institute, U.S. Embassy Moldova, Institutul Cultural Român, A.O. „Centrul Cultural German ACCENTE” din Chișinău, Goethe-Institut Bucuresti, Centrului Național al Cinematografiei din Moldova, Primăria Municipiului Cahul și Consiliul municipiului Cahul și Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova.

Festivalul este sprijinit de Tricon&My Revival, Cahul Pan, Basillik, 7Days, Eco Resort Butuceni, Ghest Tur și  Racketa Production.

Partenerii media ai evenimentului sunt: TVR Moldova, Moldova.org, realitatea.md, NOI.md, Unimedia portal de ştiri, diez, dincahul.md, Gazeta de Sud și Standart.