Explorează împreună cu Nora Agapi în cadrul ”Exploration Workshop”

Explorează mediul cinematografic împreună cu Nora Agapi – director de imagine al filmelor documentare „Decoding Dacia”, „Leaving Transylvania” și fotograf de succes cu lucrări publicate în National Geographic, Sunday Times, Cosmopolitan și alte publicații cu renume mondial. La festivalul MOLDOX o vei cunoaște în cadrul atelierului EXPLORATION WORKSHOP.

Workshop-ul Exploration se adresează tinerilor dornici să exploreze mediul cinematografic și le oferă șansa să fie ghidați de către profesioniști în procesul de realizare al unui film scurt pe o temă socială care îi preocupă.

Workshop-ul are ca obiective creșterea coeziunii echipei, stimularea stimei de sine și dezvoltarea competențelor prosociale. Prin natura activităților, participanții vor dezvolta un nivel de atenție ridicat față de problemele sociale ale comunității și capacitatatea de a folosi puterea poveștilor pentru a produce schimbări.

De-alungul celor 5 zile de lucru intesiv, partcipanții vor învăța despre mediile fundamentale pentru realizarea unui film documentar: cameră și înregistare de sunet, baze ale scrierii scenariului de documentar și montaj. Apoi vor aplica ce au învățat prin crearea de proiecte de grup sub ghidarea tutorilor. După etapele de producție și post-producție ale filmelor realizate, fiecare grup își va proiecta filmul în fața colegilor, după care se vor purta discuții în cadrul cărora se încurajează exprimarea părerilor constructive.

Nora Agapi a absolvit UNATC București și are un masterat în Artele Digitale la Universitatea din Atena. A fost director de imagine al câtorva documentare de lung-metraj (“American Oasis”, “Harvesting the Sky to Live in a Dry Land”, “Decoding Dacia”, “Off the Beaten Track”, “Forest of Crocodiles”, “Low Cost”, “Leaving Transylvania”), și al mai multor scurt-metraje, atât documentare cât și de ficțiune. Este membră a RSC (Romanian Society of Cinematographers). Documentarele ei au fost selectate la festivaluri de top (Berlin, Rotterdam, TIFF, Astra etc) Are, de asemenea, o bogată experiență ca fotograf: colaborează cu agenția Corbis, a avut lucrări publicate în reviste importante precum: National Geographic, Sunday Times, Cosmopolitan, Elle, FHM si 4WD.

Filmele realizate în cadrul workshopului vor fi proiectate pe ecran mare, în ultima zi a festivalului.

25-29 SEPTEMBRIE | CAHUL, MOLDOVA | INTRARE LIBERĂ