Acționează împreună cu Ana-Felicia Scutelnicu în cadrul “Action Workshop”

Ana-Felicia Scutelnicu este regizoare din Moldova? A absolvit Facultatea de Regie la Academia de Film şi Televiziune de la Berlin, dar se întoarce de fiecare dată acasă, pentru că Moldova este izvorul său de energie. La festivalului MOLDOX, va fi tutore în cadrul Action Workshop. 

Acesta este un atelier de lucru adaptat nevoilor activiștilor din ONG-uri, cu privire la modul de comunicare eficientși creativ prin intermediul filmului. Fiecare persoană are o poveste de spus, în special cei care lucrează cu grupuri dezavantajate. Dacă ai o poveste socială și personală de împărtășit, la acest workshop vei învăța cum să o transmiți într-o formă eficientă. Fă-ți auzită cauza pentru care lupți!

Sub îndrumarea regizoarei, atelierul va urmări întregul proces de filmare, de la scrierea ideii până la montaj. Se vor realiza filme scurte, între 1 și 3 minute. Filmele finalizate se vor proiecta pe ecran mare în ultima zi a festivalului.

Ana-Felicia Scutelnicu s-a născut în 1978 la Chişinău. Din 2002 locuieşte şi activează la Berlin unde absolvește Academia de Film şi Televiziune de la Berlin. După realizarea fil­melor Între ziduri (2007) şi Curtea din spate (2010) câştigă premiul fundaţiei Robert Bosch cu copro­ducţia moldo-germana Panihida, filmată la Orheiul Vechi, Moldova. În 2012 filmul are premieră mon­dială în cadrul Festivalului International de Film de la Roma şi obţine premii la diverse festivaluri inter­nationale: Cinequest (USA), SIFF (Sofia), FebioFest (Praga), NexT (Bucuresti), GoEast (Wiesbaden), TIFF (Cluj), Golden Apricot (Erevan) etc.

“Action Workshop” se va desfășura în cadrul MOLDOX. Te așteptăm!

25-29 SEPTEMBRIE | CAHUL, MOLDOVA