Ateliere de film în cadrul MOLDOX la ȚARĂ 2018. Aplică Acum!

Jurnaliștii din mediile locale și reprezentanții organizațiilor neguvernamentale din întreaga țară sunt invitați să participe în cadrul atelierelor de film documentar MOLDVOX, pentru a crea împreună un film documentar de lung metraj care va pune în prim-plan subiecte sociale de interes major din localitățile din care vin sau în care activează.

Filmul va documenta subiecte din mediul rural din nordul, sudul și centrul Moldovei. Ulterior filmul va fi promovat la nivel național și internațional. Vor fi organizate proiecții cu participarea autorilor la nivel național. De asemenea, filmul va fi transmis către diverse festivaluri internaționale.

Profilul participanților

Se caută persoane active, interesate, care își cunosc bine comunitatea. Vor fi selectați 6 participanți, câte 2 persoane din centrul, sudul și nordul Moldovei. Sunt binevenite și aplicațiile în echipă de câte 2 persoane din aceeași localitate.

Programul

Participanții vor lua parte la 4 sesiuni de instruire care vor avea loc la Chișinău, în ianuarie, februarie, martie și aprilie 2019.

Primul atelier va avea loc în perioada 19-21 ianuarie. Participarea la toate atelierele este obligatorie.

Mentorul

Atelierele de film vor fi ținute de mentorul Nora Agapi, documentaristă din România. Nora Agapi a absolvit UNATC București și are un masterat în Artele Digitale la Universitatea din Atena. A fost director de imagine al câtorva documentare de lung-metraj (“American Oasis”, “Harvesting the Sky to Live in a Dry Land”, “Decoding Dacia”, “Off the Beaten Track”, “Forest of Crocodiles”, “Low Cost”, “Leaving Transylvania”), și al mai multor scurt-metraje, atât documentare cât și de ficțiune. Este membră a RSC (Romanian Society of Cinematographers). Documentarele ei au fost selectate la festivaluri de top (Berlin, Rotterdam, TIFF, Astra etc) Are, de asemenea, o bogată experiență ca fotograf: colaborează cu agenția Corbis, a avut lucrări publicate în reviste importante precum: National Geographic, Sunday Times, Cosmopolitan, Elle, FHM si 4WD.

Ce veți învăța

Aceasta este o oportunitate de participare într-o producție profesională a unui documentar.

În cadrul atelierelor, participanții vor fi ghidați în alegerea celor mai potrivite subiecte pentru film, vor elabora scenariul filmului, vor învăța tehnici de filmare specifice filmului documentar, tehnici de montare. De asemenea, vor învăța tehnici de comunicare eficientă cu oamenii, de convingere și abordare corectă.

Detalii logistice

Costurile pentru transport, cazare, masă și instruire vor fi acoperite de organizatori.

Termen limită de aplicare:

05 ianuarie 2019

Completează formularul de participare aici – https://bit.ly/2SbKilu

Pentru alte detalii, scrie-ne pe: Office@moldoxfestival.com

Despre MOLDVOX

Atelierele de film documentar MOLDVOX destinate jurnaliștilor și reprezentanților organizațiilor neguvernamentale sunt parte a proiectului MOLDOX la ȚARĂ, implementat de Asociația Obștească MOLDOX cu susținerea Ambasadei SUA. Pe parcursul ultimilor trei ani, Asociația Obștească MOLDOX a instruit peste 90 de tineri, pasionați de filmul documentar și documentariști cu experiență prin intermediul proiectului MOLDOX LAB. Acești tineri continuă să producă scurt metraje și documentare de lung metraj, obținând invitații de participare la diverse ateliere internaționale și nominalizări/premii la festivaluri internaționale. Asociația MOLDOX are parteneriate cu Centrul Balcan de Film Documentar, Rețeaua Europeană de Film Documentar (EDN), One World Romania Festival (OWR), Festivalul de Film Documentar din Lisabona, Portugalia, Baltic to Black Sea Documentary Network (B2B Doc) etc.

Scroll to top